Hang & sluitwerk

Hang- en sluitwerk is de verzamelnaam voor alle onderdelen die je nodig hebt om een deur of raam te laten bewegen en af te kunnen sluiten.

Scharnieren

Er zijn veel soorten scharnieren in verschillende materialen voor verschillende toepassingen. De bekendste scharnieren zijn maatwerkscharnieren, pianoscharnieren en laspaumellen. Welk soort scharnier er nodig is, hangt af van het soort raam of deur. Vooral het gewicht en de soort materiaal is van groot belang. Scharnieren voorzien van lagers, zoals kogellagers en schijflagers, zorgen voor een grotere draagkracht per scharnier. SKG scharnieren zijn voorzien van aanvullende eisen en van een anti-inbraakpen, wat ze moeilijker maakt om in te breken.

Deurbeslag

Deurbeslag is de verzamelnaam van alle producten die in of op een binnen- of buitendeur verwerkt kunnen worden. Denk hierbij aan bijzetsloten, cilinders, deurdrangers, grepen, hengen, krukken en sloten.

Veiligheidssloten

Veiligheidssloten zijn stevig en moeilijk te manipuleren. Hierdoor zijn ze uitstekend toe te passen in buitendeuren ter beveiliging van de woning. Er is een uitgebreid assortiment veiligheidssloten, insteeksloten, oplegsloten, bijzetsloten en meerpuntssluitingen in jouw bouwpartner shop aanwezig.

Tochtstrippen

Tocht is niet alleen onaangenaam, maar zorgt ook voor een onnodig hoge energierekening. Het goed afwerken van ramen en deuren is dus een belangrijke klus. Tochtstrippen zijn er voor zowel binnendeuren als buitendeuren. De strippen zorgen ervoor dat het raam of de deur goed afdicht, waardoor er een geluiddempend effect optreedt en de ruimte extra geïsoleerd wordt. Dit maakt dat de verwarming op een lagere stand kan blijven. Dat is dus goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee.